perjantai 27. syyskuuta 2013

Kulujen kartoitusta

Kyllä tässä taas alkaa olemaan sellainen olo, että joku halvempi harrastus sopisi itselle paljon paremmin. Tässä kun aikaa on niin tein listaa mitä kaikkea tarvii ensi kesälle ostaa ja kyllähän se loppusumma pahalta kuullostaa.

Pistetään nyt vähän listaa:


Lippakorjaus mopoon:

-Katteet (kaikki)+maalaus
-Pleksi
-Jalkatapit/rearset
-Etuhäkki
-Mittariston kuoret
-Virta yms katkaisiat
-Avaimeton tankinkorkki (avain ei irtoa enää virtalukosta)
-Ohjausiskari (ehkä pelkkä kiinnike+huolto)
-Pikakaasu+vaijerit
-Kytkinvaijeri
-Toinen clipari
-Jarrupääsylinteri+kahva
-Jarrunestesäiliö+kiinnike
-Koneenposki+tiivisteet
-Koneenposkien suojat
-Ketjut+pyöränlaakerit (jos ei saa täysin hiekkaa putsattua pois)
-Iskarien huolto/tolppien suoruuden tarkastus


Ajovarusteet:

-Kypärä+visiiri
-Hanskat
-Rinta/selkä panssari (tuli luvattua että tällaisen hommaan)
-Kengät (ehkä, en tutkinut kuinka pahasti kärsineet)


Huolto:

Tämän kaiken lisäksi moottori olisi jo pakko aukaista ja ainakin laakeroida. Kyselin pyörän edelliseltä omistajalta historiaa ja konetta ei ole ilmeisesti koskaan avattu. Uutena ajettu 2 kautta A:ta ja sen jälkeen ollut harrastekäytössä. Itsekkin olen jo yli 50 ratapäivää ajanut ja mittarissa nyt noin 22000km pelkkää rata-ajoa.

Huollon hintaa en osaa arvioida, mutta todella maltillisesti arvioin 400e siihen. Tähän sitten säätö/penkitys luonnollisesti päälle.


Tässä vaiheessa viivan alla jo reilu 3000 euroa. Tämän jälkeen onkin sitten hyvä alkaa säästämään ensi kaudelle renkaisiin, ratamaksuihin, polttoaineeseen, matkoihin, kisamaksuihin yms...



Kaikenlaista näperrettävää siinä onneksi on mitä voi näin käsipuolenakin tehdä. Lisäksi nyt pitäisi taas jokin uusi räväkkä maalausteema kehitellä ensi kaudeksi, Oranssi/valkoinen oli kyllä hyvä, mutta ei nyt samalla värillä viitsi enää maalata toistakertaa. 
Positiivista kuiten, että nyt on aikaa etsiä ja shoppailla osia rauhassa. Kaikenlaista pientä onkin jo matkalla maailmalta ja pyörääkin olen päässyt pikkuhiljaa purkamaan. Moottorikin alkaa olla jo aika lähellä irroituskuntoa. Ensimmäinen sarja renkaitakin tuli jo hommattua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti