keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Botniaring 24-25.8

Viimeinkin pääsin testaamaan uusittua botniaringin rataa. Odotukset oli korkealla radan suhteen. Viime kesänä kävin kerran ajamassa vanhaa rataa ja silloin pidin sitä parhaimpana ratana suomessa. Videoita kun etukäteen katselin, niin rata näytti varsin lupaavalta. Luvassa vaihtelua alastaron Stop&Go radalle :)

Ennen reissua poistin tosiaan prikat takaiskarista, joten perä oli alempana kuin alkukesästä. Tällä toivoin saavani perään pitoa kuten aiemmin kirjoitin. No totuus olikin se, ettei pyörä istunut enää yhtään itselle. Mutkat meni pitkäksi, tuntui ettei käänny ollenkaan ja muutenkin pyörä tuntui "luonnottomalta" ajaa. Parin ensimmäisen setin jälkeen kiristelin esijännitystä sekä edestä, että takaa ja lopulta sain pyörän kääntymään jotenkin.

Ensimmäinen päivä meni aika puhtaasti radan opetteluun ja linjat olivat mitä sattui kun vaihde ja jarrupaikat oli ihan hukassa. Lisäksi Alastarossa ollut 15/48 välitys ei oikein tuntunut hyvältä ja vaihdoin senkin loppupäivästä 15/46:een. Päivän parhaaksi jäi 1.47.9


Sunnuntaina sitten jätin pyörän säätämisen sikseen ja yritin vain saada ajolinjoja ja rutiinia kehitettyä. Kierroksia/kilometrejä sain aika paljon ja paikoin alkoi ajokin sujumaan luontevammin ja mutkiin alkoi paikoitellen osumaan. Paras aika oli 1.46.89 ja ajo tuntui paljon varmemmalta ja mukavammalta. (ohessa hi/low kuva)



Kaikinpuolin oikein onnistunut viikonloppu ja kelitkin suosi. Ratahan nyt oli muuten todella mahtava, mutta turva-alueet puuttuivat käytännössä kokonaan. Kerran vedin jarrun pitkäksi ja pudotus radalta hiekalle oli varmaan vähintään 5cm.


Muutama ajokuva alla (kuvaajana eeelis)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti