tiistai 24. heinäkuuta 2012

1. kisa

22.7 Sunnuntaina se sitten oli. Ensimmäinen "kisa". Kyseessä siis mp-tuen kerhokisa, eikä mikään oikea kilpailu, mutta kuitenkin..

Lauantai meni tosiaan ihan harakoille, kun vettä satoi ja mulla oli kaksilla vanteilla slicksit.. En sitten alkanut enää riskeeraamaan ja opettelemaan sateella ajoa, vaan tapoin aikaa varikolla muutaman tunnun ja lähdin kotia.

Su aamulla sitten ysin jälkeen varikolle ja siellähän oli jo katsastus käynnissä. Ei muuta kun kiireellä romut kärrystä että ehtii katsastaa ennen ajajakokousta jne. Oli hyvä että tuli ne varmistukset tehtyä varoilta kun öljyfiltterin lukituskin vaadittiin jne. No mullahan oli kaikki kisalukitukset varmuuden vuoksi eli ei siinä mitään..

Ajajakokous sitten venyi ja siinä piti jonotella ponderia ja kysellä mistä saisi pohjan ponderille. Sen kun löysi ja homma selvä niin kauhealla kiireella kamat niskaan että ehtii ekalle nopean vuorolle kokeileen. Ennen aika-ajoa siis oli vain yksi mahdollisuus ajaa ja mulla takana ihan outo rengas (dunlopin matalapaineslicksi). Ei siis mitään hajua miten käyttäytyy, miten paineet jne..

No liukastahan se oli. Kuten pelkäsin mun halppislämppärit eivät jaksaneet niitä lämmittää ja ekat pari kierrosta pahasti lipsui ja muutenkaan luottoa ei ollut ollenkaan. Mietin jo että pitääkö aika-ajon jälkeen polkasta toiselle vanteelle pirelli joka jo tutumpi...

No aika-ajoo sitten. Tässä vaiheessa alkoi jo epäilyttämään että mitähän tästä tulee. Taso oli todella kova. Aika-ajotkin jaettu kolmeen ryhmään nopeuksien mukaan ja hitaaseen jouduin 1.32 ajalla... Kuvittelin että jossain keskivaiheella olisi ollut toikin aika. Ei siinä vaiheessa enää perua auttanut vaan radalle liukasteleen. Ensimmäisen kierroksen ajelin hiljempaa ja sitten omaa kovaa sen mitä ehti. Pitoa ja luottoa alkoi tulla ja jälkeenpäin listaa katsottuna tasasta 1.33 luokkaa oli kierrokset. Sitten kun aika näytti loppuvan niin ajattelin vähän rennommin ottaa viimisen kierroksen ja yllättäen se olikin sitten nopein. 1.31.934 ja samalla uusi oma ennätys. Lähtöruutu 26/32, eli ihan positiivinen ylläri. En edes viimiseen riviin joutunut...

Sitten olikin jännitys jo sitä luokkaa, että en kisaa ennen lähtenyt edes ajamaan... Odottelua ja odottelua....

Onneksi kerran olin starttitreenin tehnyt, eli rutiinit oli selvillä. Ei siinä muuta ku kisa käyntiin. Oman ruudun löytyminen oli vähän hakusessa, mutta löytyi se lopulta.


warmup ja ruutuun taas. Nyt alkoi jo jännittämään. Päässä pyöri neuvot miten kannattaa lähteä ja ns. vitsillä heitetty et täysiä vaan ja koukkaa ulkokautta keulille tuli mieleen :)

Startti onnistui hyvin. Vähän alkoi keulimaan, mutta viivalta irtosi hyvin ja piti alkaa jo reikää etsimään edestä. Siinä sitten puolivahingossa ajauduin ulkolaitaan ja pääsin aika ison sumpun ohikkin...

Tokihan toi taktiikka sitten kostautui kolmosmutkassa kun joutui pahaan sumppuun ja siitä sit nopeammat tietty alkoi painamaan ohi. Palmasissa sitten olikin mopo nurin ja edessä olevat kuskeista osa alkoi himmaamaan ja nostivat kättä ylös. Olin ihan varma et punasta tulee ja löysäsin.. Mutta ei mitään. porukkaa meni ohi ja pakko oli itsekkin lähteä uudestaan painamaan. Vasta seuraavalla kierroksella kun 2 muuta mopoa veti pääsuoran pitkäksi niin lippu tuli ja homma seis... Siinä tuli kyllä mieleen et aikanen antikliimaksi koko kisa..

Onneksi kuitenkin startti uusittiin.. Sen startti meni sitten taas aika pitkälti samaa kaavaa ja viivalta lähti hyvin ja sain muutaman kuitattua. Ruuhkasta kun selvisin niin aika rauhassa sai ajaa. yksi taisi tulla myöhemmin ohi ja yhden pääsin itse kuittaamaan.


Toiseksi viimeisellä kierroksella pääsuoralla sitten joku meni ohi, mutta tuli perse edellä eka mutkassa vastaan niin kuittasin samantien ohi ja  sitten tuli kunnon kisafiilis, että nyt en kyllä enää viimisellä kierroksella ohi päästä :) Omaa kovaa viiminen kierros ja paikka pysyi. Tuossa vaiheessa oli jo hyvä fiilis että empä ollu viiminen. 



Varikolta sitten tutkimaan tuloksia ja suureksi yllätykseksi taakse oli jäänyt muitakin. Lopputulos 22.sijoitus ja viimisellä kierroksella tuli oma ennätyskin 1.31.247

Kaikenkaikkiaan kisakokemus ja koko viikko oli mahtava. Paljon sai ajettua ja kierrosaikakin parani 1.38.1->1.31.247

Vielä syksyllä olisi yksi kerhokisa. Pitää kyllä pistää harkintaan jos sinnekkin sekaan lähtisi.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti