perjantai 16. toukokuuta 2014

Kausi 2014 Superbike B

Tämän kauden suunnitelmiin kuuluu siis ajaa suomen cuppia, eli superbiken b:tä bemarilla. Talvella tosiaan oli jo tarkoitus jättää koko kilpaileminen, mutta tuossa ennen vuodenvaihdetta tuli tarjous mistä ei voinut kieltäytyä :)

Siitä lähtien tavoite kesälle oli selvä ja valmistautuminen kisakauteen peruskunnon rakentamisen osalta oli aloitettava tiukalla aikataululla tosissaan. Alkuun olkapää ja ranne pisti kovasti vastaan, mutta kevättä kohden kunto alkoi parantumaan pikkuhiljaa viime kesän tasoon. Tässä pari esimerkkikuukautta liikunnan osalta (ihan kaikki treenit ei tallentuneet kun sykemittari jäi kotiin tai kävin uimassa)



Vuosilisenssi ja Mp-tuen kausikortti tuli talvenmittaan ostettua, vaikka ajokunnosta ei vielä takeita ollut. Erittäin suurella jännityksellä siis tuli odoteltua ensimmäistä ratapäivää Alastarossa vappuna...



Vappu

Kun se vappu viimein tuli, niin sää bemarin testaamiseen ei ollut paras mahdollinen. Aamulla varikkokamerasta kun katsoi, niin koko varikko oli lumen peitossa. Koko viikonloppu menikin sitten siinä räntäsateen ja radan kuivamisen seurailemisessa. Muutaman setin pääsi välissä kuivallakin kokeilemaan, mutta järin suurta luottoa pitoon ei  vielä ollut.


Pyörä kuiten tuli koeajettua ja mahtavaltahan se tuntui. Paras kierrosaika oli 1.26.4, eli reilu 2s viime syksyn ennätystä huonompi, mutta olosuhteisiin nähden olin erittäin tyytyväinen. Ja tärkeintä oli se, ettei kaadosta ollut jäänyt mitään lukkoja päähän tms. Ei siis yhtään pelottanut ajaminen tai mitään sellaista.



HELLRC Botniaring

Toinen testiviikonloppu olikin sitten botniaringillä. Edellisen viikon tapaan ilmat eivät suosineet. Vesisateessa tuli rataan tutustuttua lauantaina. Aika paljon jännitti aluksi ajaa sadekelin kumeilla noin komealla pyörällä, mutta kummasti se jännitys loppui kun pääsi radalle. Hyvää treeniä tuokin oli, vaikka aina sitä mielummin olisi kuivalla ajellut...



Sunnuntaina sitten päästiinkin ajamaan jokunen setti kuivalla. Ajat jäi taas alastaron tapaan pari sekuntia alle viime kesän ennätyksen, mutta ajaminen oli kyllä rentoa ja helppoa. Ihan selkeitä paikkoja löytyi missä voi aikaa kiriä kunhan saa kunnolla tuntumaa pyörään.

Kaikenkaikkiaan hyvät fiilikset näin alkukaudesta ja kisaaminen jännittää niin pirusti, mutta hyvällä tavalla :) Nyt on kesälle selkeät välitavoitteet ja niitä kohden pyritään ja treenataan seuraavan välitavoitteen heikkoja kohtia. Eli tavallaan täysin uusi kulma harrastukseen.

Viikon päästä tähän aikaan olen ensimmäisen kisaviikonlopun treenit ajanut ja jännitän lauantain aika-ajoja ja sprinttikisaa... Sitä ennen on pakko lusia vielä muutama työpäivä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti