torstai 27. kesäkuuta 2013

Juhannus kemorassa

Perjantai ja lauantai

Sain mopon ajoissa kasaan ja pääsin jo perinteeksi muodostuneelle juhannusreissulle kemoraan. Tällä kertaa köyhäilyhengessä asuin pakussa, enkä ottanut mökkiä viime vuoden tapaan.


Perjantaina taas säät suosi ja ajaminen maistui. Ajelin koko päivän täysiä settejä ja tuntumaa alkoi saamaan rataankin. Edellinen ennätys 1.17.8 parani jo ensimmäisellä setillä ja pikkuhiljaa aika vain parani. päivän päätteeksi parhaaksi ajaksi jäi 1.16.6

Kuvat: Janiika Päivänsäde






Lauantaista tulikin sitten enemmän lepopäivä. Aamulla taivas näytti synkältä ja heti ensimmäisellä setillä alkoikin vettä ripsimään ja piti tulla telttaan pitämään sadetta. Lopulta pari settiä ehdittiin ajamaan loppupäivästä, mutta ajo ei oikein luonnistunut. Paikat olivat jumissa/väsyneet edellisestä päivästä ja ajovuorot keskeytyivät kaatojen takia yms. Ajatkin ottivat takapakkia ja päivän paraskin oli tasan 1.18

Sunnuntain kerhokisa

Sunnuntaina sitten näyttikin taas hyvältä. Lauantai-iltana käytiin porukalla rataa kävelemässä ympäri ja suunniteltiin jarrupaikat uusiksi :) Ajokin luisti heti aamusta hyvin ja päätin osallistua kerhokisaan.

Kisaan ilmottautuikin paljon porukkaa ja osa ensimmäistäkin kertaa, joten toiveissa oli saada kunnon vääntöä häntäpäähänkin. Se nyt oli selvää että kärki karkaa kauas jo lähdössä..

Tälläkertaa pääsinkin ihan kisaan asti ja olihan se taas hauskaa. Sain hyvän startin ja olin hetken jopa neljäntenä kunnes nopeammat kuittasivat yksi kerrallaan ohi :) pari kierrosta tuntui että mahdollisuuksia olisi saada edessä olevaa rypästä kiinni, mutta pikkuhiljaa se vain katosi horisonttiin. Siinä vaiheessa olin jo aika varma että takana ei ole ketään ja aloin vähän hellittämään kunnes paluusuoran jarrussa näin silmäkulmassa eturenkaan. Kummasti alkoi taas vauhtia löytymään kun tiesi että takana kärkytään ohituspaikkaa.



Kisa ajettiinkin ihan loppuun asti ja olin kyllä erittäin hämmästynyt siitä ettei tuntunut yhtään raskaalta ajaa kymmentä kierrosta. Aikaisemmissa kerhokisoissa aina jo puolessa välissä ukko ollut ihan sippi. Nyt olisi helposti ajanut muutaman kierroksen lisää. Varmaan talven kuntoilut ja alkukauden täysien settien ajaminen on nostanut ajokuntoa. Totutusti paras kierrosaika tuli taas viimeisellä kierroksella ja kello pysähtyi nyt 1.14.9 lukemiin. Varsin hyvä parannus 10 kierroksen aikana :)

Kisa oli siis kaikinpuolin erittäin mukava kokemus. Tämä oli myös ensimmäinen "kevyemmin" toteutettu kisa missä olin mukana. Nyt siis ei ollut aika-ajoja vaan itse ilmoitettiin paras aika ja sen mukaan tehtiin lähtöruudukko. Samoin ajanotto jätettiin pois, eli pondereita ei ollut käytössä. Toimiva muutos kyllä. Sama kisafiilis halvemmalla. Pitää kyllä jatkossakin näitä kisoja ajaa.

Videopätkää kisan alusta:













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti